Mercedes Vito

Mercedes Vito 1

De Mercedes Vito is de bestelwagen van Mercedes-Benz die in 1996 op de markt is gebracht. De Mercedes Vito was de opvolger van de MB80 en MB100 waarvan wereldwijd veel exemplaren werden verkocht. Net als zijn voorganger behoort de Mercedes Vito tot de kleine bedrijfswagens van Mercedes-Benz en juist om deze reden is deze bestelwagen inzetbaar voor vele doeleinden.

De Mercedes Vito is standaard uitgerust met een krachtige motor. Dit maakt het een genot om te rijden met deze wagen, ook wanneer er een vracht vervoerd wordt. De camionette ligt als een blok op de weg en presteert als een hoogwaardige personenauto. Verder biedt de Mercedes Vito een vergelijkbaar comfort als een personenwagen, maar is tegelijk een perfecte bedrijfsauto.

Mercedes Vito geproduceerd in Spanje

Al sinds zijn introductie wordt de Mercedes Vito in de Spaanse fabriek van Mercedes-Benz te Vitoria gebouwd. Ook het nieuwe model van de Mercedes Vito dat in 2004 werd geïntroduceerd wordt in Spanje gebouwd. Dit nieuwe model bestelwagen is beter bekend onder de naam Viano, maar behoort eigenlijk tot de Mercedes Vito modellen.

Vormgeving Mercedes Vito

Niet alleen de krachtige motor of de multi inzetbaarheid van de Mercedes bestelwagen maakt van de Mercedes Vito een populaire bedrijfswagen. Ook de vormgeving behoort tot de sterke punten. Uiteraard is de ster voorop de wagen zeer herkenbaar voor Mercedes-Benz, maar er zijn meer onderdelen aan de Mercedes Vito die ook terugkomen op andere modellen. De invulling van de grille bijvoorbeeld heeft veel weg van de M-klasse van Mercedes-Benz. Ook de druppelvormige koplampen van de Mercedes Vito worden in andere uitvoeringen van Mercedes-Benz gebruikt. De strakke en langgerekte stijl van de Vito geeft de wagen iets van een torpedo. Dit gevoel wordt versterkt wanneer we met de Merdedes Vito rijden en zijn krachtige motor ervaren.

Cabine Mercedes Vito

Bij de bouw van de Mercedes Vito is duidelijk aandacht besteed aan het comfort van de inzittenden en met name de chauffeur. Alle schakelaars en instrumenten zijn binnen handbereik en eenvoudig te bedienen. De besturing van de bestelwagen is uiterst licht, waaronder ook de bediening van de koppeling en parkeerrem. Deze parkeerrem wordt in de Mercedes Vito overigens nog steeds bediend met een voetpedaal links, in plaats van een handgreep.

De cabine van de Mercedes Vito is, in optie, voorzien van diverse opbergruimten. Variërend van een bergvak voor A4 documenten op het instrumentenpaneel tot een collectie kleinere en grotere vakken op andere plaatsen in de cabine. En mocht dit toch niet lukken, dan is de laadruimte van de Mercedes Vito uiteraard nog groot genoeg!

Bekijk nu ons Mercedes Vito aanbod.

Voor de gegarandeerde kwaliteit en de beste prijs/kwaliteit verhouding koopt u via Mercedes-Benz Used 1.